Ouders

 

Krijg je tijdens de opvoeding te maken met onderstaande zaken en weet je niet hoe je hiermee verder moet?

  • Consequent zijn of een verschillende aanpak als ouders.
  • Hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid.
  • Ruzie tussen broertjes en zusjes.
  • Het snel van streek zijn van je kind.
  • (faal) angst, pesten, dyslexie, concentratieproblemen, boosheid en vervelende gewoonten.
  • Liegen, stelen en spijbelen van je kind.

Ik begrijp heel erg goed dat je als ouder soms enorm kan twijfelen of je aanpak wel goed is. Ben ik te streng? Of juist niet streng genoeg? Hoe frustrerend is het als het iedereen in je omgeving qua opvoeding heel gemakkelijk af lijkt te gaan, terwijl jij het zo moeilijk vindt. Ik heb een nieuwtje; het is ook niet waar!

Iedere ouder twijfelt regelmatig of hij het wel goed doet. Helaas leven we in een wereld waar iedereen van elkaar verwacht en aan anderen wil laten zien dat hij of zij het allemaal zo goed weet en kan. Wat een druk legt dat op je schouders hè? En stel je eens voor hoe die druk voor je kind voelt.

Ik snap dat om hulp vragen bij de opvoeding moeilijk is. Ik weet dat uit ervaring, ook ik krijg tijdens de opvoeding van mijn twee schatten van alles voor mijn kiezen waar ik niet direct antwoord op heb. Wanneer we het hebben over overschrijdend gedrag kan ik meepraten. En ook ik heb me zo vreselijk vaak afgevraagd of ik de dingen niet helemaal anders moest doen. Na lang wikken en wegen hebben we voor mijn zoon hulp gezocht. Want op een gegeven moment konden we er niet meer omheen; er is gewoon meer aan de hand. Ik heb met mijn knul het hele diagnose traject doorlopen. Er is uiteindelijk ook een diagnose gesteld. Ik herken alle twijfels die je daarover maar kunt hebben, ik heb ze immers zelf ook gehad.

Maar wat dan daarna. Als die diagnose er is? Daarmee zijn de problemen waar je tegenaan kunt lopen of de vragen die je hebt niet ineens weg. En dan? Dan kan ik je helpen. Ik ben niet alleen een ervaringsdeskundige die veel van je twijfels en vragen herkent. Ik ben daarnaast ook nog pedagoog en kindercoach. Ik heb jarenlange ervaring in het werken met kinderen en jongeren. Ik ken het klappen van de zweep.

Mijn praktijk voor kindercoaching stelt me in staat te doen wat ik het liefste doe en het beste kan; luisteren naar je verhaal, je van advies dienen als je dat wilt, begrip hebben voor je situatie, je een steuntje in de rug geven waar dat nodig is en vooral er samen weer uitkomen. En vergeet niet: je staat er absoluut niet alleen voor!

Neem gelijk contact met me op.