Ik leer anders

Leerproblemen praktisch en snel aanpakken met de training ‘Ik leer anders’.

Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzondere gave: het zijn beelddenkers! Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet begrepen en onthouden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze wordt aangeboden.

Direct resultaat

Doordat we de lesstof op de juiste manier aanbieden aan de leerling, kan hij of zij direct vertellen of deze leermethode werkt. Dus geen eindeloos traject zonder resultaat. Want wanneer we overschakelen naar het juiste informatiesysteem (visueel) wordt de lesstof direct begrepen en onthouden. Tijdens de training kunnen bijvoorbeeld leerlingen met een taalprobleem, woorden foutloos spellen. Van voor naar achter, maar ook van achter naar voor. Simpelweg omdat ze het woord als woordbeeld hebben opgeslagen. Met de basistraining ‘Ik leer anders’ leer ik je kind de lesstof te vertalen naar zijn of haar manier van denken.

‘Ik leer in beelden, jij onderwijst in woorden’             Denkwolk tekst

Het onderwijs sluit niet aan bij alle denkwijzen. Logisch, want de meerderheid van de mensen (±95%) leert auditief digitaal (via het gehoor). Slechts een kleine groep leert visueel. Tijdens de training Denkwolk plaatje‘Ik leer anders’ leer je zelf de lesstof te vertalen naar woordbeelden zodat het wel binnen JOUW informatiesysteem past. Deze techniek leer je zelf toepassen binnen vier sessies! Jonge kinderen leren de techniek samen met hun ouders.

Vervolgens krijgt de informatie een vaste plek in het hoofd. Hiermee krijg je grip op het opslaan, verwerken en onthouden van de aangeboden leerstof en kan je bij toetsing de informatie makkelijk terug vinden in je geheugen. Dit geeft ook rust in je hoofd.

Blijf niet langer worstelen met schoolwerk. Ervaar zelf of deze leermethode ook voor jou werkt. Leerproblemen aanpakken met de training ‘Ik leer anders’ is leuk en versterkt het gevoel van zelfvertrouwen. De leeftijd om deze techniek aan te leren is vanaf 5 jaar tot 100!

Basisinformatie leren via beelddenken:

  • informatie op juiste wijze ordenen (beter onthouden)
  • alfabet en woorden (dictee)
  • cijferveld, rekenen en tafels
  • klokkijken (ook digitaal)
  • Tips voor vakken als topografie, werkstukken, spreekbeurten, boekbespreking, geschiedenis enz.

De basistraining geef ik individueel en bestaat uit 4 sessies van 60 minuten. De kosten voor de training inclusief het werkboek bedragen € 279,-.

Als je meer informatie wilt over de training of wanneer je je kind gelijk wilt aanmelden, klik dan hier.
Bron: www.ikleeranders.nl