Door wie?

Ik ben Aline Landman, mama van twee, ervaringsdeskundige, partner, (kinder)coach, sociaal, praktisch en heb een goed gevoel voor humor.

Als kleine meid werd ik omschreven als dromerig, ik was snel afgeleidOp de basisschool was ik een heel jonge leerling, was tussen al die ‘oudere’ kinderen nooit echt op mijn gemak.

Ik voelde me een buitenbeentje, moest voor mijn gevoel vreselijk mijn best doen ‘leuk’ gevonden te worden.

Ik had al jong in de gaten dat ik graag met andere mensen en kinderen wilde werken. Ik kwam na het halen van mijn SPW diploma op de PABO terecht. Ik had al vrij snel het door niet op mijn plek te zijn. Ik heb een andere HBO opleiding (Cultureel Maatschappelijke Vorming) afgerond. 

Al tijdens mijn studie ben ik begonnen als persoonlijk begeleider van verstandelijk beperkte mensen. Prachtig om hier te mogen ervaren dat ieder mens er toe doet en dat het kijken naar de mogelijkheden van ieder mens veel meer oplevert dan uit te gaan van iemands beperkingen. Later werd ik persoonlijk en pedagogisch begeleider van jongeren met, vaak, ernstige gedragsproblemen. Hier kreeg ik te maken met hele boze, gefrustreerde en onzekere kinderen. Ze verschuilden zich achter een stoere houding. Ik vond (en vind) het fantastisch als ik door er gewoon te zijn en te praten (wanneer een kind dat wilde) een band op kon bouwen met deze kwetsbare kinderen. Na een heel aantal jaren ben ik gaan werken als casemanager bij de afdeling Toegang van Bureau Jeugdzorg. Hier kreeg ik te maken met kinderen die thuis of op school flink in de knel waren gekomen. Samen met het kind en de ouders mocht ik dan aan de slag gaan om te achterhalen waar het in de opvoeding of tijdens het opgroeien niet lekker liep. Ik kreeg vaak te maken met ouders die even niet meer wisten welke richting ze uit moesten.

Ondertussen had ik zelf ook twee kinderen gekregen en werd dus steeds meer ervaringsdeskundige. De roze wolk waar iedereen het over had, heb ik in beide kraamperiodes niet meegemaakt. Ik vond het vooral vermoeiend, zwaar, had enorm veel praktische vragen en heb me lang een slechte moeder gevoeld omdat het mij allemaal niet zo makkelijk af leek te gaan dan de andere jonge moeders om me heen.

Met beide kinderen heb ik mijn weg gevonden in het opvoeden, hulp zoeken, hulp vinden, afstemmen of we op de juiste weg zitten en vooral te luisteren naar mijn eigen gevoel en intuïtie.

Zo voelde ik al vroeg dat mijn oudste ‘anders’ was dan andere kinderen. Ik wilde alleen nooit denken aan het idee dat ze hem een ‘label’ op zouden plakken. Als ik toen op mijn intuïtie had vertrouwd, hadden we misschien wel eerder aan de bel getrokken. Maar ik heb steeds gedacht dat m’n knul moest wennen aan het naar school gaan, dat die boze buien wel weer over zouden gaan, dat hij last had van de scheiding tussen zijn vader en mij. Pas toen ik echt durfde luisteren naar wat mijn gevoel me ingaf en de (goedbedoelde) adviezen van anderen naast me neer durfde te leggen, hebben we stappen genomen voor een diagnostisch onderzoek. Daaruit bleek dat mijn zoon Asperger (stoornis binnen het Autisme Spectrum) heeft. Nu we dit weten kunnen we veel gerichter omgaan met de problemen waar mijn knul tegenaan loopt.

En nu kan ik zeggen dat het helemaal niet meer voelt alsof mijn zoon een ‘label’ heeft maar een hele extra set aan unieke karaktereigenschappen.

Door alle opgedane kennis als professional en de ervaring als moeder kwam ik steeds dichter bij wie ik ben, wat ik zelf eigenlijk wilde, mijn eigen kern. Ik leerde steeds beter waar mijn hart sneller van ging kloppen. In 2014 heb ik besloten ècht te luisteren naar mijn gevoel en heb ik de opleiding voor kindercoaching afgerond. Ik voelde mij er toen echt klaar voor en ben mijn eigen praktijk voor kindercoaching en ouderondersteuning begonnen.

Klik hier als ik jou en je kind ook mag ondersteunen!

 

“Jij laat kinderen inzien dat je iets negatiefs kunt ombuigen naar iets positiefs. Met jouw dosis kennis en ervaring gaat dit helemaal goed. Heb er alle vertrouwen in dat je heel veel ouders en natuurlijk kinderen kunt helpen met je kwaliteit op het gebied van coaching.” – Miranda